babelkunst
english / norsk

Pstereokunstner 2009:
ANNA SÆRNBLOM (N)
Stones in the Passway

Åpning Fredag 14 August kl 19.00
14 – 23 August 2009
Velkommen!

Anna Særnbloms minimalistiske objekter... avsverger normale retningslinjer med like stor intensitet og vridd humor som den David Lynch oppviste da han lagde Wild at Heart...
– Marit Paasche

Anna Særnblom er flasket opp på amerikansk 60- talls minimalisme. Hun stjeler fra heltene sine, som John McCracken, Donald Judd med flere, og innrømmer gledelig en Finish Fetish. Men der minimalismen blir værende i problemstillinger vedrørende skulptur og maleri, bryter Anna Særnblom forholdet, og inviterer referanser som kunstneren Paul McCarthy, eller som Paasche hentyder David Lynch, inn i sitt noe absurd (bråkete) sjangerblandende uttrykk.
Arbeidene til Anna Særnblom spenner fra abstrakte former til konkrete objekter. Ved å benytte seg av tennissokker, ben, klær, filleryer, neser, og masker forlater hun ren form og flytter fokuset til forholdet mellom kropp, rom, og det imaginære. Arbeidene dreier seg hovedsaklig om en realisering av en symbolsk drømmeverden og utforsking av sanseinntrykk. Referanser til tegneseriekultur, myter, slapstick og sort humor er gjennomgående. Som hos McCarthy gjør arbeidene hennes krav om å reflektere over høy og lavkultur i forhold til kunstbegrepet.
Anna inkluderer også noen teasere til Pstereo Festivalens publikum. For eksempel er utstillingstittelen, Stones in the Passway, hentet fra en låt av blueslegenden Robert Johnsen. Mytene sier om Robert Johnson at han: ”Sold his soul to the devil to play the blues like hell.” Utstillingen er dermed om enn, en labyrint gjeldende referanser seigt geografisk forankret i USA. Vi gleder oss til denne utstillingen. Anna Særnblom gikk ut fra Kunstakademiet i Oslo i 2008. Hun har i hovedsak vært aktiv i Oslo. Ved siden av å være kunstner spiller hun i det skranglete køntribandet FREEDOM.
Se også: www.pstereo.net

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!