babelkunst
english / norsk

Stine Ofelia Kildevang og Delia Keller
”Where we'll meet”
Babel visningsrom for kunst
21-30 oktober 2011
Åpning: Fredag 21. oktober klokka 19.00
 
De to kunstnerne Stine Ofelia Kildevang og Delia Keller jobber begge med fotografiet som medium, og stiller sammen ut bilder og video på Babel under tittelen «Where we'll meet».
De to kunstnerne møtes i en felles interesse for refleksjon rundt virkelighet og avbildning, og ønsker med sine bilder å utfordre vår forståelse av vår egen rolle i møte med motivene.
 
Delia Kellers fotografier lar blikket dvele ved interiører og objekter. En ro og stillhet preger bildene hennes, og tomheten avløses i blant av nærværet av en person. De nærmest sceniske fremstillingene preges av en viss melankoli, og inviterer betrakteren til å kle av historiene som ligger latent i omgivelsene. På Babel vil Keller blant annet vise en fotoserie fra et universitet i Romania. Til tross for de politiske og historiske implikasjonene bildene favner, formidler de universelle narrativ.

«My pictures of rooms are characterized by the presence of the body charged with the mystery and history of a story that is left to the viewer to unravel.»

Stine Ofelia Kildevang bruker det fotografiske mediet som utgangspunkt for å diskutere virkelighet og persepsjon. Kildevang viser blant annet en serie landskap fotografert med et Holga-kamera. Lyslekkasjene denne kameratypen er kjent for endrer motivet hun tar bilde av, og en ny type drømmeaktig landskap oppstår. Slik setter kunstneren søkelys på forholdet mellom virkelighet og avbildning, og trekker betrakteren inn som en avgjørende del av prosessen.

«Thinking around the notion of photographic representation I started my work by asking the underlying question: What is reality?»
 
Delia Keller har sin utdannelse fra Braunschweig University of Arts og Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Stine Ofelia Kildevang har utdannelse fra National College of Art and Design, Dublin, og en master fra kunstakademiet i Malmø. De har begge flere utstillinger og gjesteopphold rundt i Europa bak seg. Begge besøker Trondheim og Lademoen Kunstnerverksteder for første gang.

 BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!