babelkunst
english / norsk

Babel 100

I anledning utstilling nummer hundre inviterer Babel til åpning fredag 25. januar kl. 19!

Siden oppstarten i 2006 har Babel huset utstillinger av nesten 200 kunstnere – noen som en del av Lademoen kunstnerverksteders (LKV) gjestekunstnerordning, og andre som selvinitierte prosjekter. Nå i januar er det duket for utstilling nummer 100 i vårt eksperimenterende visningsrom. Samtidig jubilerer LKV med 20 år som atelierfelleskap. Mye historie ligger i atelierfellesskapet og veggene til gamle Lademoen skole. Siden grunnleggelsen i 1993 har LKV fungert som et viktig tilbud både til etablerte og nyutdannende kunstnere, og som en sentral arena for utvikling og produksjon av billedkunst. For å feire begivenhetene har Babel invitert den nyeste generasjonen av leietakerne ved LKV: Karianne Stensland, Tore Reisch, Per Kristian Nygård, Ellen Sofie Griegel, Andreas Schille og Robert Nilsen, til å vise utvalgte arbeider som understreker individualiteten og mangfoldet i fellesskapet ved Lademoen kunstnerverksteder.

Det vil bli en konsert under åpningen med Tore Reisch og Joakim Blattmann Moldestad.


Om utstillerne:

Karianne Stensland (f. 1969)er utdannet med en MFA fra Kunstakademiet i Trondheim (2005). Stensland er en av initiativtakerne bak Marienborg atelierfellesskap og prosjektrom, og hun har vært medlem i den skandinaviske feministiske kunstnergruppen High Heel Sisters. I sin kunstneriske praksis undersøkelser og omformulerer hun kjønn, makt og rangordning. På Babel viser hun videofiksjonen Stendhal Syndrome (2013) der vi møter en persons reaksjoner under et besøk av Matias Faldbakkens utstilling Shocked into Abstraction i 2009 på Museet for Samtidskunst i Oslo.

Andreas Schille (f. 1984) har en MFA ved Kunstakademiet i Trondheim (2012). Som filmskaper er han interessert i krysningspunkter mellom dokumentar- og fiksjonsfilm knyttet til selvbiografiske problemstillinger. Filmene har en interesse for det hverdagslige og fremstilles på en utforskende og fremmedgjørende måte. På Babel vil han vise en videoinstallasjon.

Tore Reisch (f. 1978) har en MFA fra Kunstakademiet i Trondheim (2011). Han har deltatt på Høstutstillingen, Trødelagsutstillingen, Hordaland Kunstnersenter, Galleri Blunk og Hydrogenfabrikken. Reisch ønsker å belyse forholdet mellom mennesker og naturressurser i vår tid, og hans skulpturer og installasjoner forholder seg tematisk til hvordan vår kultur på forskjellige måter er påvirket av naturen og motsatt. På Babel viser han tegninger og skulpturinstallasjonen Becoming rooted in this place.

Ellen sofie Griegel (f. 1975) har en MFA fra Kunsthøgskolen i Bergen (2007). Hun har for øyeblikket også en separatutstilling ved Nord Trøndelag Fylkesgalleri. Griegel arbeider med flere kunstneriske prosesser og systemer som danner nye tverrfaglige sammenhenger, som enkeltstående objekter og i samsvar med hverandre, gjennom egne koblinger. På Babel viser hun installasjonen Pre Posisjon (2011).

Per Kristian Nygård (f. 1979) har en MFA fra Konsthögskolan i Malmö. Han har stilt ut ved bl.a. Høstutstillingen i Oslo, Trøndelag Senter for Samtidskunst og Kurant Visningsrom, og er snart aktuell på Kristiansand Kunsthall. Han er også en av initiativtakerne til ArtSceneTrondheim. Nygård utforsker i sitt arbeid sosiale og politiske ideologier i det offentlige og private rom, og hvordan det materialiserer seg i komposisjon og arkitektur. På Babel viser han vise nye tresnitt.

Robert Nilsen (1983)har en MFA fra Kunstakademiet i Trondheim (2010). Nilsen arbeider kontinuerlig med å utarbeide et numerisk fargesystem for store lerreter som former en nonfigurativ konstruksjon i flere lag, i et nærmest pikselert uttrykk. Hans malerier viser et nært slektskap med Gerhard Richters monumentale fargekart. Inspirasjon kommer også fra 60 og 70-tallset minimalistiske musikk (Reich, Glass) og malere som Bridget Riley i sin lagvise oppbygging og jevne, men konstante bevegelse.

 

 

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!