babelkunst
english / norskVideoarbeidene til den koreanske kunstneren Shin Kiwoun (f.1976) undersøker tiden, væren, virkeligheten og illusjonen, som konsept. Ved å benytte kjente scener i et forvrengt tidsperspektiv utfordrer han oss til å tenke på hvordan vi oppfatter vår verden.

I hans serie Reality Test, strekkes sekunder ut i minutter, hvor personene gjennomgår såkalte ”krasjhendelser” med barneleker eller populærkulturelle objekter. I hvert klipp forsøker Shin å forme en ny virkelighet ved å forstyrre den. Han skrur ned tempoet på tiden slik at hvert eneste moment i den uventede handlingen – flygende objekter, sprutende veske, knust glass, og menneskelige reaksjoner – kan analyseres i detalj, i trygg avstand.

I videoene Astro Boy, Superman, Alarm Clock og Coin, pusses eller males objektene ned til pulver ved hjelp av en selvlaget maskin. Det hintes kanskje mot livssyklusen, delt av både levende vesener og livløse objekter – ”av jord er du kommet, av jord skal du bli”. Som i serien Reality Test virker han å forvrenge tidens flyt og konsekvensenes gyldighet.

Shin Kiwoun har en mastergrad innen skulptur ved Det nasjonale universitetet i Seoul. I 2010 tok han også MFA ved Goldsmiths College i London. Han har hatt utstillinger over hele verden, og har hatt ulike gjestekunstneropphold i Irland og i Finland, før han i starten av mars kom til Trondheim. Han bor og arbeider i London.

 

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!