babelkunst
english / norsk

Franzisca Siegrist/ Olof Nimar
14- 23.02 2014

Velkommen til åpning fredag 14.02 kl. 19 med våre to gjestekunstnere Franzisca Siegrist (Spania/ Norge) og Olof Nimar (Sverige). Nimar viser utstillingen Kim bestående av video, tekst og installasjon. Siegrist vil vise en installasjon kombinert med en performance på åpningskvelden.


Franzisca Siegrist
14- 23.02 2014

Siegrist (f. 1984) utforsker gjennom en performance med fokus på hverdagslige handlinger, identitet, konseptet hjemme, språk og kommunikasjon, hvordan en installasjon endres.

Prosjektet bygger på ideen om et levende kunstverk i konstant endring. Det har en fortid (første installasjon), en nåtid (live performance) og en fremtid (andre installasjon), som er knyttet til vår sosiale hverdag og til hvordan vi benytter tiden. Hvilke handlinger repeteres og hvor ofte gjør vi noe for første gang? Hvor avhengige er vi av både rutine og forandring i hverdagslivet?

Franzisca Siegrist er født i Sveits og oppvokst i Spania. Hun er nå bosatt i Oslo. Hun har en MA i Billedkunst fra Universitet i La Laguna (2008), og en ettårig MA i Kunstproduksjon fra Universitet i Valencia (2010). I Spania studerte hun performancekunst under den spanske kunstneren Bartolomé Ferrando. Hun arbeider med performance, installasjon, video og foto, og har vist sine arbeider i ulike Europeiske og Asiatiske land og USA.www.franzisca-siegrist.com

Olof Nimar
Kim
14- 23.02 2014

Nimar (f. 1985) bor og arbeider i Malmö, Sverige. Han ble uteksaminert fra Konsthögskolan i Malmö med en MFA i 2011. Nimars arbeider er ofte en kombinasjon av språk og skulptur. Objektene, som er verkenes utgangspunkt, oversettes til tekst i forhold til deres former og egenskaper. Samlet beskrives, mer enn det fortelles, en historie. Selv beskriver han det slik:
Utställningen består utav ett, två, eller tre, verk. Oavsett antal har de gemensamt historien om Kim. Kim, bildäcket Dayton, har länge färdats utmed vägarna. Ständigt tre eller tre och en halv mil kvar. Avståndet sägs vara ett mänskligt ögas räckvidd.


Var eller vem som påstår detta har jag glömt. Även svårt för att minnas hur boken ser ut. Om den är tjock eller tunn, bunden eller inte. Eller, kanske det inte var i en bok. Kanske läste jag det på en websida, tidning, eller någon som sa det till mig. Om de sistnämnda minns jag än mindre. Det ligger dock en bok på bordet framför mig. Undrar om det var i den det stod? Härifrån ser jag inte vad den heter. Men den är grön, det ser jag, och maffig. Säkert 500 sidor. Bara tanken på att läsa om de alla 500(?) sidorna gör mig utmattad. Då lämnar jag hellre en felaktig fotnot.

Olof Nimar har stilt ut ved Galleri Mors Mössa i Gøteborg, Kunsthall Charlottenborg i København, Lunds Kunsthall i Lund, og nylig ved Platform i Stockholm. www.olofnimar.com

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!