babelkunst
english / norsk


VELKOMMEN TIL NY UTSTILLING I BABEL -
LADEMOEN KUNSTNERVERKSTEDERS VISNINGSROM FOR KUNST!


Sted: Babel, Mellomveien 4, ved Lademoparken.
Tid: Åpning lørdag 20. mai 2006 kl 12.00.
Utstillingsperiode: 20. - 28. mai 2006.

Åpningstider:
Tirsdag-fredag kl. 13 - 18, lørdag-søndag kl. 12 - 16, mandag stengt.

HELEN QUINN

“MACHINES AND ANIMATIONS”
tegning, silketrykk, video


Lademoen kunstnerverksteder har i 10 år hatt en gjestekunstnerordning støttet av Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune. 12-18 kunstnere fra hele verden kommer hvert år til Trondheim og Lademoen for å bo og arbeide her i perioder på 1 - 3 måneder. Gjennom vårt nye visningsrom, BABEL, vil også publikum i Trondheim få en unik anledning til å se arbeidene til disse kunstnerne.


Vi mener dette er en stor begivenhet for Trondheim som kunstby. Publikum vil få en anledning til å se internasjonal kunst i et mye større omfang enn tidligere. Og gjestekunstnerordningen på Lademoen vil bli mye mer attraktiv for internasjonale kunstnere ved at de får tilbud om å holde en separatutstilling under oppholdet.


Første gjestekunstner som presenterer seg med en solo-utstilling i Babel er Helen Quinn som bor og arbeider i New York, USA. Hun har tidligere hatt gjesteopphold i Canada, India, Tsjekkia og Japan.


Helen Quinn er opptatt av bevegelse. Hun tegner skisser til og bygger kinetiske ‘skulptur-maskiner’. Hun lager også animasjonsfilm av tegninger og gouacher. På utstillingen i Babel vil hun presentere tegninger/gouacher, silketrykk og animasjonsfilm på video. Blant annet en film laget til sangen Cruel Frederick av det engelske bandet Tiger Lilies, basert på en historie av Heinrich Hoffmann.


BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!