babelkunst
english / norsk

Utstillingsperiode: 22. - 30. juli 2006

Caitlin Masley

“The 24 Hour Drawing”


Babel åpner ny utstilling midt i sommerferien:
Fra lørdag 22. juli presenterer vi en utstilling av Caitlin Masley, gjestekunstner fra USA, som arbeider ved LKV i juli.

Caitlin Masley bruker hovedsakelig arkitektur som materiale og som modell for fantasier om alternative mulige verdener. Hun henter det visuelle materialet fra nøye utvalgte byer og bygninger, bearbeider det digitalt på ulike måter, setter i gang en ‘vekst-prosess’, skriver ut og/eller projiserer resultatet i stort format i forskjellige arkitektoniske sammenhenger.

Masley blander ulike uttrykk og ulike media til steds-spesifikke installasjoner - på samme måte som hun også blander sammen og oppretter koblinger og kombinasjoner mellom sitt arkitektoniske ‘kildematerialet’: forlatte hus i Berlin, boligkomplekser i Singapore og ‘Marina City’ i Chicago, favelas i Rio, ‘Capsule Building’ i Tokio. Slik utvikler hun en idé om arkitektur som organisk voksende og hybrid struktur.

Til utstillingen i Babel vil Masley lage en 24 timers veggtegning basert på solen som aldri går ned. Tegningen vil bestå av en grafitt-linje langs veggene som følger solens bane gjennom døgnet. Denne tegningen vil reflektere den opplevelsen av å miste tids- og stedssansen man kan få når solen ikke går ned om natten.

Vi håper mange kan ha behov for en smak av internasjonal kunst nå i juli.

Kunsten tar aldri sommerferie!

 

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!