babelkunst
english / norsk

Utstillingsperiode: 12. - 20. august 2006.

INGA DARGUZYTE

"Travelling Landscape"

grafikk

Inga Darguzyte fra Litauen er gjestekunstner ved LKV i august.
Hun er grafiker med kunstutdannelse fra kunstakademiet i Vilnius. Hun arbeider med grafikk i små og store formater og i ulike teknikker, også i form av tredimensjonale objekter i håndlaget papir.

Hennes hovedmotiv de siste årene har vært det nordiske landskapet. Darguzyte har hatt arbeidsopphold også på Island, i Sverige og i Finland i tillegg til Trondheim, og hun bearbeider inntrykkene av landskapene hun møter i et svært forenklet formspråk som søker å formidle den følelsen av intensitet og kraft som naturen og landskapet kan gi.

Serien “Travelling Landscape” ble påbegynt i 2005 under oppholdet på Island (Akureyri). I denne serien med grafiske trykk utforsker Darguzyte opplevelsen av å befinne seg ute i det nordiske landskapet. Enkle former hentet fra landskapet trykkes flere ganger og i ulike konstellasjoner slik at de danner abstrakte rytmiske mønstre. Bildene har et geometrisk preg, komposisjonene kan være svært enkle, og lyset og fargene spiller ofte en viktig rolle.

Bakgrunnen for denne serien er et behov for å la øyet og sjelen få hvile ved å la seg inspirere av det hun ser som det enkleste og også det reneste.

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!