babelkunst
english / norsk

Utstillingsperiode: 26. august - 17. september 2006.
Åpning lørdag 26. august 2006 kl 12.00.
Utstillingen åpnes av varaordfører Knut Fagerbakke (styreleder, Trondheim Jazzfestival).
Musikk ved Stian Westerhus, gitar.

Babel, LKV og vår samarbeidspartner Trondheim Jazzfestival er svært stolte over å kunne presentere Festivalkunstneren under Trondheim Jazzfestival 2006, MARIUS MARTINUSSEN!

Intensjonen er at Babel hvert år skal vise en utstilling med en Festivalkunstner som er valgt ut av Babels utstillingskomité i samråd med Jazzfestivalen.
Årets utstiller, Marius Martinussen, er altså førstemann ut - og vi gleder oss til å se hans malerier i Babel!

Martinussen er valgt som Festivalkunstner fordi han arbeider på en måte som godt kan sammenlignes med mange av de unge jazzmusikerne som strømmer ut fra f.eks. Jazzlinja ved Konservatoriet i Trondheim. Maleriene hans er energiske og virtuose, ofte morsomme og overraskende, og han arbeider tilsynelatende i en slags improviserende ‘flyt’ som kan gi assosiasjoner til musikk generelt og jazz og rock spesielt.

Han har også en egen evne til å kombinere ulike stilarter og -nivåer; man kan tydelig se impulser både fra den abstrakte maleritradisjonen, tegneserier og andre typer populærkultur. Bak hans store og mangfoldige produksjon ligger det alltid en personlig innfallsvinkel og en stor maleglede.

Marius Martinussen ble født i 1978 i Kristiansand og gikk ut fra Kunstakademiet i Trondheim i 2004. Både i studietiden og etterpå har har han hatt en svært aktiv karriere med utstillinger i hele Sør-Norge og i Berlin, hvor han også har bodd i en periode.

 

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!