babelkunst
english / norsk

periode: 23. september - 1. oktober 2006.

Minna Sora (Tampere)
Frantiska + Tim Gilman (Praha/New York)

“NEW WORK”

 


Minna Sora: Broccoli & Mini Frankfurters with Smashed Potatoes (2006)

Minna Sora har sin kunstutdanning fra Pori og University of Lapland. I tillegg til en stor utstillingsvirksomhet i Finland har hun også hatt egne utstillinger og vært med på større gruppeutstillinger i Bulgaria, USA, Belgia, Romania, Thailand, Japan, Kroatia og Ungarn.

Hun arbeider både med grafikk og objekter i ulike materialer. Spesielt er hun interessert i ulike typer plastemballasje for matvarer.
Minna Sora er opptatt av sammenhengen mellom mat og identitet, spising og ideologi. Hun bruker emballasjen som materiale og bearbeider det med tradisjonelle håndverksteknikker (veving, strikking, hekling osv.) til estetiske objekter hvor man fortsatt kan identifisere f.eks. brødposer eller pølsepakker.Frantiska + Tim Gilman er begge billedkunstnere med utdanning fra henholdsvis Tsjekkia, og USA. De samarbeider som en kunstnerduo og har nylig hatt utstillinger i Irish Museum of Modern Art, og i regi av “Collections without borders” arrangert av FRAC, det franske regionale samtidskunstfondet. De har også deltatt i utstillinger bl.a. i Kunsthalle Basel, Brooklyn Museum og Biennalen i Praha.

De samarbeider i en rekke medier: maleri, skulpturinstallasjon, tegning og video, og utforsker muligheten for å holde motsatte tanker aktive samtidig. Dette kan f.eks. dreie seg om: nærvær/fravær, indre/ytre, kunstig/naturlig, hukommelse/glemsel.
I utstillingen i Babel vil de vise arbeider som er laget under oppholdet ved Lademoen Kunstnerverksteder.

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!