babelkunst
english / norsk

periode: 5. - 12. november 2006

ÅPNING SØNDAG 5. NOVEMBER 2006 kl 12.00:

Knut Eerik Halvorsen

GrafikkKnut Eerik Halvorsen er en svært erfaren og godt etablert kunstner fra Trøndelag som etter over 25 år i Bergen har vendt tilbake til Trondheim. Han har nå i omtrent ett år arbeidet ved Lademoen Kunstnerverksteder.

Han er en av Norges mest markerte og ’trofaste’ grafikere - og Babel er svært glade for å få vise hans nyeste arbeider i denne utstillingen som åpner samme dag som Lademoen Kunstnerverksteder arrangerer sin årlige Åpen Dag. Publikum kan dermed gå direkte fra åpningen på Babel til LKV - hvor flere kunstneriske manifestasjoner venter.

Knut Eerik Halvorsen arbeider ofte med store monokrome fargeflater som danner en klangbunn for og en kontrast til linjeføringen og formene i bildene. Han ønsker å overføre trykkplatens skulpturelle preg til papiret - og dette har gitt bildene hans et gjenkjennelig monumentalt uttrykk. Det siste året har han arbeidet med trykking på lerret, noe som gir et resultat som står i kontrast til trykkene på papir.

Knut Eerik Halvorsen har stilt ut over store deler av Norge, han har også deltatt på mange utstillinger i Finland, Sverige, Danmark, Litauen og Portugal. Han er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Bergen Kunstmuseum og Trondheim Kunstmuseum.

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!