babelkunst
english / norsk

Utstillingsperiode: 18. - 26. november 2006

Yoko Iida
Dreams Falling from CeilingsYoko Iida er gjestekunstner ved Lademoen Kunstnerverksteder i november. Hun er født i Japan og har sin kunstutdanning fra Japan og California, USA. Hun bor nå i Los Angeles.

Reisen er viktig for Iida. Hun har nylig hatt arbeidsopphold i New Zealand og Finland, etter Trondheim reiser hun til Japan. Hun reiser ikke som turist for å se et nytt sted; målet er heller å møte et nytt ’system’ - som en øvelse i en ny livsstil, en ny måte å leve på.

I Babel vil hun vise installasjoner av skulpturer bestående av objekter som inkluderer lyd, animasjon og nye tegninger. Utstillingen kan også betraktes som en samling av skulpturer.

I forbindelse med utstillingen i Babel har Yoko Iida tatt kontakt med en asiatisk familie i Trondheim som produserer tradisjonelle norske klesdrakter (bunader) og smykker (bunadssølv). Butikken ligger like ved Babel. Iida har fått låne ulike materialer, objekter og produkter fra dette norsk-asiatiske tradisjonsverkstedet. Dette materialet utgjør en viktig del av utstillingen.

I tillegg vil utstillingen bestå av fragmenter av Yoko Iidas erfaringer fra tidligere gjestekunstneropphold og andre resultater av arbeidsoppholdet i Trondheim. Utstillingen ledsages av et lydspor inspirert av en pianostemmer og lokale musikere (fra Trondheim).

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!