babelkunst
english / norsk

utstillingsperiode: 2. - 10. desember 2006

Frederico Câmara

Frederico Camara er fra Brazil men har de siste 8 år bodd i 5 forskjellige land. Han tar opp idéer og fenomener på de stedene han kommer til og bearbeider dette materialet i foto, video, installasjon og performance. Denne arbeidsmåten sammenligner han med de reisende kunstnerne som kom til Brazil i kolonitiden og blandet kunstnerisk og vitenskapelig arbeid for å dokumentere datidens historie, geografi og samfunn.

Camara er spesielt interessert i representasjonen av landskapet, og særlig det han kaller ‘the distressed landscape’ - det landskapet som blir liggende øde i krig, som blir til overs i byutvikling, eller også det landskapet som gjenskapes i zoologiske hager. Dette tema har han arbeidet med bl.a. i en serie fotografier kalt ‘Installations’.

Frederico Camara har de siste par årene arbeidet og stilt ut i Henry Moore Institute i Leeds, England, i Quebec, Canada, i Kyoto, Japan og i Bucuresti, Romania.

Han har nå et 3 måneders arbeidsopphold på Lademoen Kunstnerverksteder gjennom stipendprogrammet til UNESCO og Aschberg-fondet. Én gjestekunstner blir hvert år valgt ut i dette populære støtteprogrammet. For 2006 var det ca 80 kunstnere som søkte på denne ordningen ved LKV.

 

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!