babelkunst
english / norsk

periode: 16. - 21. desember 2006

Kristen Rønnevik

Flick into the swing - extended versionKristen Rønnevik er årets siste gjestekunstner ved Lademoen Kunstnerverksteder og siste utstiller i Babels år 1. Han er født i Haugesund og har sin kunstutdannelse fra England og Sverige. Han bor og arbeider nå i Malmö og Berlin.

Rønnevik er opptatt av det han kaller ”filmforlengelse”, en sammensmeltning mellom film, fotografi, performance og installasjon. Dette er en videreføring av ”expanded cinema”, som oppstod i det eksperimentelle filmmiljøet i Canada, England, Belgia og Vest-Tyskland på slutten av 1960-tallet og på 1970-tallet.

Utstillingen i Babel tar utgangspunkt i følgende tekst av kunstneren:
“Å være i bevegelse på grunn av tvil i hva lengselen består av. Dog gleden av å kikke er av den grunn ikke mindre. Å stå bak en plante eller en gardin – iaktta hver detalj som treffer oppmerksomheten. Fortellingene og bildene flyter rundt sammen med assosiasjonene. Kjenne på selve følelsen i å bli iakttatt. Stryke hånden bestemt og avslappet gjennom håret. Bevege hodet rolig til siden. Kjenne innsiden av jeansene stramme mot leggen. Le når latter spretter frem. Og oppmerksomheten strekker
lenger enn markeringen av jegets suverenitet. Projisere egenskaper på vedkommende fokuset sirkler rundt. Danse videre og oppdage de mange sider som måtte oppstå. Og så har vi det morsomt. I alle fall for et øyeblikk ler vi sammen.”

Utstillingen vil bestå av tre arbeider med opphav i ‘filmforlengelse’ som legger frem forskjellige sider ved av å holde tilbake orgasmen av illusjonen til de bevegende bilder. På åpningskvelden presenteres også performancen “Some metres from affection - a diversion”.

 

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!