babelkunst
english / norsk

Periode: 15.09. – 30.09. 2007

TALLEIV TARO MANUM

Hilsen fra RINGNES, Skotbu 4x5”–fotografi 2003-2007

Tore by Fryken (after a rather heated discussion on photography) C-print 23x23cm (2002)

Babel satser i 2007 på flere utstillinger hvor koblinger mellom kunst og musikk er i fokus. Den 15. september åpner vi en utstilling av Talleiv Taro Manum. Utstillingen varer til 30. september og viser en serie med nye fotografier hovedsaklig fra kunst- og musikkfestivalen som Manum har arrangert på småbruket Ringnes siden 2001. Publikum får også anledning til å høre musikkopptak. Etter åpning av utstillingen arrangeres konsertkveld på RAMP med to sentrale band fra scenen på Ringnes; Girl From Saskatoon og The Silent Majority.

Manums arbeider er utradisjonelle, de har ofte karakter av dokumentasjon og forteller om mennesker og steder knyttet til kunstnerens eget liv; fisketurer, gamle hus, velbrukte biler, venner og hunder.
Kunstneren er født i Kobe, Japan. Han har utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim og var aktiv i bevaringskampen for bydelen Svartlamon. Han bor og arbeider nå i Ringnes, Skotbu.

"Hilsen fra RINGNES, Skotbu er tittelen på et stedsspesifikt verk for UKS Biennalen 2001. installasjonselementene var en gammel pølsekiosk, den klassiske norske telefonkiosken, og ei oppslagstavle. Kiosken tilbød øl, pølse og aktuelt campingutstyr, telefonkiosken ble tilknyttet ordinært telenett, og tre rockekonserter ble annonsert ved plakater på tavla.
Idéen om et typisk landsens offentlig møtested, rekonstruert på privat eiendom i enden av en blindvei, ble realisert som et enkeltverk. Kritikken gjorde at verket utviklet seg. Fra å være presentasjon av en idé/rekonstruksjon av et sted, til å bli et reelt og alment tilgjengelig møtested; i august 2002 gjennomførte vi seks konserter, permanent campingområde ble anlagt på innmark, og en rekke praktiske forbedringer ble gjort for en årlig festival.
Etter mer enn 50 konserter, performancer og installasjoner, ble prosjektet vurdert som fullendt, og avsluttet i 2005.

Felles for alle fotografiske verk i galleri Babel, er tidligere presentasjon ved offsetgrafikk: Plakater og albumutgivelser (for Ringnes) 2003–2005, samt plakater for Momentum 2006 og Ars Baltica Photographic Triennial 2007–2008. Utstilte verk er analoge kopier, montert på aluminiumsplate, og laminert eller bak glass. Første gang vist i Porsgrunn Kunstforening august-september 2007, med unntak av Olivia Rose on her trike (2004) vist i Akershus Kunstnersenter 2004.
To sentrale band fra scenen på Ringnes spiller til fest på Ramp etter åpning lørdag 15.9; Girl From Saskatoon og The Silent Majority.
Takk til Agnete Brun for fotografisk portfolio, og samtlige musikere på verandaen for live-innspillinger, fra RINGNES 2003 (RINGNES 2003 – Live).
Og takk til Kim Hiorthøy for lydspor fra RINGNES 2004 (RINGNES 2004 –The Album)"

Talleiv Taro
Skotbu, 25.8.2007

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!