babelkunst
english / norsk

Periode: 19.10. – 28.10. 2007

Helen Johnson og Hope Tucker
Gjestekunstnere fra Australia og USA

 

 


The Tides are a Fight between the Earth and the Moon

Helen Johnsons malerier behandler individets rolle i et samfunn som blir mer og mer komplekst. Blir vi passive tilskuere til våre egne liv? Et eksempel på denne problemstillingen ser vi i maleriet som viser en innendørs klatreveggen som blir betraktet istedet for brukt. Kunstneren ønsker å oppfordre betrakteren til selvrefleksjon og til å ta stilling til sin egen posisjon i, og sin vilje til å være med å forme samfunnet. Johnson stiller dermed også spørsmål om hvordan kunstgalleriet kan være et sted hvor samtidens publikum kan gå for å bli utfordret.
VIDEOWORKS - THE OBITUARY PROJECT

Hope Tucker er en amerikansk videokunstner som viser deler av sitt pågående prosjekt THE OBITUARY PROJECT , en serie med kortfilmer og videoer. "Advance obituary”(forhåndskrevet nekrolog) er en frase brukt av journalister om et utkast til en nekrolog som har blitt skrevet og arkivert for senere bruk. Under sitt opphold i Trondheim fremstiller kunstneren "advance obituaries" for skandinaviske tradisjoner og landskaper som er i ferd med å forsvinne.
Gjennom den fortettede fremstillingen får menneskers liv, steder og objekter som snart kommer til å bli borte et skjær av vemod.

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!