babelkunst
english / norsk

Periode: 19. – 30. desember 2007

EHRYN TORRELL og TOBY MESSENGER

Toby Messenger – Gjestekunstner fra Skotland
”Flat/Space”

Toby Messenger begynner alltid ethvert prosjekt med å tegne de umiddelbare omgivelsene. Det er motivene som velger ham, snarere enn han som velger dem, noe som kan gi uforutsigbare resultater. Arbeidene er, med sitt prosaiske innhold, både en reaksjon på vår tids mengde av visuell stimuli, og også en vedvarende formal undersøkelse.

Under oppholdet i Trondheim er det den gamle skolebygningen som huser LKV som har blitt gjenstand for Tobys undersøkelser.
Toby Messenger fra Skotland og er gjestekunstner på LKV i desember. Han er utdannet ved The Glasgow School of Art og bor og arbeider i Glasgow.

Ehryn Torrell – Gjestekunstner fra Canada
”Kära Ragna”

Ehryn Torrell er gjestekunstner på LKV i desember. Hun arbeider mest med maleri og tegning, hvor motivene oftest er bygninger i forfall eller under nedriving. Hun ønsker å undersøke de psykologiske virkningene av våre menneskeskapte omgivelser.

I 2006 mottok Torrell Joseph Plaskett Foundations pris for maleri. Som et resultat av dette har hun tilbragt det meste av 2007 på reise i Europa, med base i Berlin. Utstillingen i Babel er hennes andre under Europaoppholdet, den første ble vist i Fiskars, Finland sommeren 2007.

Ehryn Torrell viser nye tegninger og videoarbeider laget under hennes opphold på Lademoen Kunstnerverksteder. I videoen Kära Ragna, dokumenterer Torrell et besøk i Nässjö i Sverige hvor hun møtte 95 år gamle Ragna, halvsøster til hennes bestefar.Arbeidene handler om hennes personlige erfaringer med å ha kanadisk identitet og svensk utvandringsbakgrunn, de berører temaer som tap, sorg og undring.


BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!