babelkunst
english / norsk

Trond Nicholas Perry

FART.EVIGHET.BEVIS

Trond Nicholas Perry er født i Kristiansand og fullførte sin MFA ved Kunstakademiet i Trondheim i 2007. Han bor og arbeider i Warszawa.

"Min kunstneriske praksis strekker seg over et vidt felt. Jeg arbeider utendørs i det såkalte "offentlige rom", såvell som i galleriet. Med klær og tekstil, såvel som tre og stål. Jeg velger å kategorisere mine arbeider som Skulptur, ettersom det later til å være den sjangeren innen kunst som åpner for flest uttrykksmåter, og inkorporerer flest materialer. På den måten har mine arbeider mange likheter med den konseptuelle tradisjon som velger sitt medie utifra en gitt ide. Sammtidig beveger det seg bort i fra konseptualismen journalistiske form fordi jeg tror at ufortalte historier gjemmer seg i teksturer, overflater og estetikk. På den måten skaper mine arbeider et fundament for lokke frem tilskuerens egne historier, basert på deres frie assosiasjon imøte med mine verk. All form for deltakelse iform av personlig oppfattning, holdning og oppførsel skaper våre omstendigheter. Et bra kunstverk forøker kun det faktum at det ikke finnes tilskuere, kun deltakere.

Om utstillingen på Babel:
Utstillingen "Fart.Evighet.Bevis" går av stabelen 23 mai på Galleri Babel. Kunstneren Trond Nicholas Perry stiller i det ene rommet ut 100 dokumenter og en serie objekter som tar for seg forholdet mellom individ og vitenskap der han harselere, kommenterer, og fortviler seg over de rigide former som omslutter vår tilværelse. Med kvantefysikk i ryggen og grafisk billedpoesi som uttrykksform slår han et lekent slag mot Isac Newtons mekanistiske model og omfavner ideen om at mening ligger i det, til nå, meningsløse. I det andre rommet vises videoen "Fart.Evighet.Bevis", som er en dokumentasjon av en offentlig performance nylig fremført i den lille bygda Fykse i Hordaland, der Perry freskt og freidig oppfordrer til å gjøre akkurat det du har lyst til. Trond Nicholas Perry har tidligere gjort seg bemerket både i inn og utland med den hjemmelagde katamaranen og offentlige skulpturen K.Y.S(Kjærlighet Ydmykhet Smerte).

BILDER FRA OG TEKST OM UTSTILLINGEN HER!