babelkunst
english / norsk

NEWSPEAK:
- 3 UTSTILLINGER
- ÅPEN SKRIVEWORKSHOP
- SKRIVEKONKURRANSE
- PUBLIKASJON

BABEL visningsrom for kunst på Lademoen i Trondheim ønsker å stimulere flere til å ytre seg skriftlig om samtidskunst og arrangerer derfor en workshop og en skrivekonkurranse i tilknytning til tre utstilinger i februar/mars 2009. Vi håper at så mange som mulig – og med så mange ulike faglige ståsteder som mulig - vil ta del i dette prosjektet.

Utstillingene:

PROVOKASJON”:
Bjørn Erik Haugen har studert ved kunstakademiene i Trondheim og Oslo. Til Newspeak bidrar han med to videoverk, “Regress” og “A Pale Shade of Grey”. Begge er oversettelser fra audio til video, altså lyd til bilde. Resultatet er abstrakte formspråk, være seg hissig og forstyrrende, eller sobert og meditativt.

Vanna Bowles er født i Göteborg, og utdannet fra Berlin og Oslo. Hun jobber hovedsakelig med blyanttegning, men sprenger mediets grenser mot skulptur og installasjon. Scener fra menneskelig samhandling rammes inn av prangende ornamenter, og får noe karikert teatralsk ved seg.

Munan Øvrelid er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, og bor for tiden i Berlin. Han jobber generelt med et vidt spenn av medier, men det er skulptur han viser i forbindelse med Newspeak. Det apokalyptiske blandes med det humoristiske når både den glefsende hunden Cerberus fra gresk mytologi og en blind, navnløs hund inntar Babel.

EMOSJON”:
Sten Are Sandbeck er utdannet fra Kunstakademiet i Bergen, og holder til i Oslo. Han viser to arbeider i Babel der maleriets skjulte konstruktive elementer, blindramme og lerret, er satt sammen til et enkelt tilfluktssted og en flaggstang. Verkene “Hvitt flagg” og “Shelter” setter dagsaktuelle temaer som beskyttelse og overgivelse opp mot diskusjoner rundt kunstnerens og kunstverkets rolle.

Petter Buhagen er opprinnelig fra Trondheim, og utdannet fra Bournemouth og Oslo. Han jobber ofte med temaer som personlighet og individualitet i en digitalisert tidsalder, og uttrykket blir gjerne melankolsk og ironisk på samme tid. For Newspeak skal han utfolde seg på veggen, og slik omsvøpe publikum med enkle, treffende budskap.

Nirmal Singh Dhunsi er født og oppvokst i India, men har bodd i Trondheim siden han tok sin utdanning ved byens kunstakademi. Han tematiserer blant annet identitet, kultur og globalisering med sine til tider gåtefulle tegninger og malerier. Hans “Masala Paintings”, som vi skal få se versjoner av i Babel, er frodige malerier der lag på lag av perler og paljetter dekker til portretter av historisk eller familiær art.

SPEKULASJON
Lars Morell er en Berlin-basert kunstner med utdanning fra Kunstakademiet i Oslo. Han jobber installasjonsbasert, og skal prege rommet i Babel på en subtil, svært virkningsfull måte, med arbeidet “On the Air”. Uvante romsoner aktiveres, og verket skaper en scenografi som vekselvis trer i forgrunnen og bakgrunnen.

Jan Freuchen er utdannet fra Frankfurt og Bergen, og bor for tiden i London. Til Newspeak stiller han ut verket “Sa hatten til koppen”, der filosofi og humor går hånd i hånd: En gammel hatt og et pappkrus fra 7-Eleven diskuterer verdighet og økonomi, og reflekterer over sine flyktige opphold på samtidskunstscenen.

Ivan Galuzin jobber til tider som gallerist og kurator, i tillegg til å være kunstner. Han er født i Russland, utdannet fra Oslo, og holder fortsatt til i den norske hovedstaden. Hans bidrag til Newspeak er det splitter nye prosjektet “GOTPLENTY WILLHAVE MORE”, som fortsetter Galuzins pågående subjektive undersøkelse av sosiale strukturer i dagens komplekse, kapitalistiske samfunn.

PDF MED UTFØRLIG INFORMASJON HER!

BILDER FRA OG INFO OM WORKSHOP HER!

 

BILDER FRA OG TEKST OM "PROVOKASJON" HER!
Vanna Bowles, Bjørn Erik Haugen, Munan Øvrelid

BILDER FRA OG TEKST OM "EMOSJON" HER!
Petter Buhagen, Nirmal Singh Dhunsi, Sten Are Sandbeck

BILDER FRA OG TEKST OM "SPEKULASJON" HER!
Jan Freuchen, Ivan Galuzin, Lars Morell

 

TEKSTENE FRA KONKURRANSEN OG JURYENS UTTALELSE FINNER DU HER!